Dívky z Plamenu opět „na bedně“

V sobotu 4. května se na palubovce TJ Slavie Plzeň odehrál rozvojový florbalový turnaj žákyň a dorostenek. Turnaj byl rozdělen na dopolední část, kdy se odehrály boje starších žákyň a odpolední část určený pro utkání dorostenek.

Dopoledne se představilo osm týmů. FBŠ SLAVIA Plzeň red, FBŠ SLAVIA Plzeň grey, TJ Klatovy, TJ Sokol M. Lázně, FBC ROKYCANY, FB Hurricane K.Vary, výběr karlovarského kraje a nechyběl ani tým TJ Plamen Chodov dívky pod vedením trenéra Dana Ševčíka.

V prvním zápase se naše dívky postavily proti výběru karlovarského kraje. Tým sice vyhrál 3:2, ale byla znát nervozita a určité rozpaky. Druhý zápas proti FBC ROKYCANY naše svěřenkyně makaly od první minuty až do konce zápasu. Skvělá týmová práce přinesla ovoce v podobě zasloužené výhry nad silným soupeřem 3:1. Plameňačky čekal třetí zápas proti FBŠ SLAVIA Plzeň grey. Zde se ukázala slabá místa našich dívek, naopak síla domácího týmu. Zápas nakonec skončil prohrou našich 1:5.

Po pauze následovalo rozlosování tzv. pavouk play-off, který našim dívkám přidělil tým FB Hurricane K.Vary. Chodovačky z Plamenu do tohoto zápasu nastupovaly v pozici favorita. Svou roli potvrdily a po výhře 6:0 postoupily do semifinále. V něm přišel znovu souboj s FBŠ SLAVIA Plzeň grey a bohužel znovu výhra domácí Slávie 0:6. V zápase o 3. místo nastoupily mladé Plameňačky znovu proti FBC ROKYCANY. Opět vyrovnaný zápas došel za stavu 2:2 do nájezdů. První série nájezdů byla opět vyrovnaná. V druhé sérii chodovačky znovu uspěly a poté je podržela svým skvělým zákrokem gólmanka Eliška Jakubů. Konečné rozhodnutí padlo až ve třetí sérii nájezdů, kdy uspěla i třetí hráčka z řad Plamenu, a následně mohla naplno propuknout nefalšovaná euforie ze zisku 3. místa.

Po vyhlášení a předání medailí se přestavělo hřiště a začal turnaj dorostenek. Představily se týmy jako FBŠ SLAVIA Plzeň red, FBŠ SLAVIA Plzeň grey, FB Hurricane K.Vary a výběr karlovarského kraje, ve kterém se herně prosadilo i pět dívek z TJ Plamen Chodov dívky. K. Hacklová, D. Rodaková, N. Králíková, K. Šavelová a T. Ševčíková. Vstup do turnaje se výběru dorostenek však příliš nevydařil a se silnou domácí Slávií Plzeň grey , byť po dobrém výkonu prohra 0:1. Pak přišel druhý zápas s týmem FBŠ SLAVIA Plzeň red, který skončil remízou 3:3. Dorostenky v závěru druhého zápasu sahaly i po vítězství, ale Nikola Králíková sama proti gólmanovi v útěku na branku nedokázala proměnit. Ve třetím zápase si dívky spravily chuť a vyhrály nad týmem FB Hurricane K.Vary 6:0. Celý turnaj dorostenky zakončily 3. místem, z kterého si odvezly cenné medaile.

Pavel Dawidko