TJ Plamen Chodov má pro letošek v pořádání závodů splněno

Asi poslední závod na silnici v našem kraji a zároveň poslední, který jsme letos pořádali, skončil dnes, na Václava, tradiční časovkou na Andělskou Horu. Již 18. ročník závodu, stejně jako předchozí tři, se jel za krásného počasí a na start se postavilo 45 závodníků, většinou několikanásobných účastníků této časovky, ale objevila se tu i nová parta ze severu. Až na to, že někteří borci nečtou propozice závodu a pak nemohou najít místo registrace a jednomu nejmenovanému se podařilo zabloudit, vše probíhalo v klidu.

Očekávali jsme, a bylo to avizováno, že padne rekord v žákyních, ale nestalo se tak, přesto i letos byly vytvořeny ve dvou věkových kategoriích rekordní časy a to v kategorii žen, kdy Hana Ježková (GT Oportunity) překonala svůj čas z roku 2011 (19:05) a nastavila nový 18:36. Pak, že ženy s věkem nemládnou!

Druhé vylepšení padlo v kategorii mužů do 49 let. Zde byl překonán čas Tomáše Viktorina z roku 2009 (16:31) Petrem Čapkem (Sweep Cycling) a nový rekordní čas je 16:25, takže i protentokrát jsme museli sáhnout do pokladny a vyplatit po pěti stovkách oběma rekordmanům.

Všem aktérům je potřeba vyjádřit uznání za to, jak srdnatě bojovali na trati a zvláště veteránům nad 60 let, kteří se vzhledem k věku těžko prosazují v nastavených věkových kategoriích a přesto do toho jdou.

Možná, že na tomto místě můžu za pořadatele TJ Plamen Chodov, z. s. slíbit, že v příštím ročníku časovky na Andělskou Horu již bude kategorie veteránů 60 +.

František Nádvorník

předseda TJ Plamen Chodov, z. s.

Celkové výsledky

[Best_Wordpress_Gallery id=“64″ gal_title=“160928_Časovka na Andělskou Horu“]