Poslední ligové zápasy sezóny

Dne 6. dubna 2019 se svěřenkyně florbalového týmu TJ Plamen dívky Chodov – juniorky rozjely na poslední ligové zápasy Plzeňsko – Karlovarského turnaje 2018/2019 a to do města Rokycany.

V prvním zápase Plameňačky změřily síly s týmem FbC Plzeň. V úvodních dvou třetinách bylo na juniorkách vidět, že se velice trápí. Snažily se hru kombinovat, ale bohužel neměly svůj den. V prvních dvou třetinách zápasu si navíc nechaly nasázet tři branky. Do poslední třetiny zápasu však jako kdyby na palubovku nastoupil úplně jiný tým. Plameňačky se rozhořely a vyvíjely na soupeřky obrovský herní tlak. V prvních pěti minutách třetí třetiny se podařilo dívkám snížit o dvě branky. Bohužel tak, jak to v poslední době ve sportu bývá, tak i v tomto zápase rozhodčí neuznal našim juniorkám dvě jisté vstřelené branky s vysvětlením, že branky neviděl. To vše mělo vliv na celý výsledek zápasu. Dívky nakonec podlehly týmu FbC Plzeň 2:4.

Chuť si naše svěřenkyně spravily až v dalším zápase s týmem FBC Rokycany. Zde byly dívky nabuzené z prvního neúspěšného zápasu a tak se hra vyvíjela v jejich prospěch. Porazily tým z Rokycan 5:2. Díky jediné prohře Plameňačky setrvaly v tabulce, na konci sezóny, na krásném 4. místě se 17 body. „Všem hráčkám bychom rádi poděkovali za kladný přístup v této sezóně,“ sdělili trenéři Vaníček, Červenka a Dawidko, „ a budeme se těšit v nové sezóně 2019/2020.“

Pavel Dawidko