Report z časovky na Andělskou Horu

Jubilejní 20. ročník časovky na Andělskou Horu se nesl ve znamení slunečného počasí. Nádherné perníkové andělíčky vytvořily, a patří jim za to poděkování, společně Stáňa Kubíková, Pavla Jirovcová a obě Markéty Macánové. Malé andělíčky dostali všichni účastníci časovky, velké anděly pak vítězové kategorií.  Předem přihlášení závodníci si odnesli i pamětní list jako upomínku na tento výjimečný ročník.

Samotný závod, do kterého nastoupilo 48 závodníků a závodnic, probíhal nerušeně a podle startovní listiny v minutových intervalech se postupně všichni pustili do známého kopce a snažili se o co nejlepší čas.

Jelikož v posledních dnech se silničáři pustili do kompletní „opravy“ silnice, provedli nástřik asfaltu a na to naházeli štěrk, nepředpokládali jsme překonání rekordů. Ale přece se tak stalo a v kategorii mužů nad 60 let jsme vyplatili odměnu 500 Kč Ladislavu Fabišovskému (19 min 41 vteřin, Koruna pralines) za překonání loni nastoleného času Jirkou Nováčkem ((21:32, Cykloteam Ostrov). Na volbu kola zle doplatil Michal Stránský (Čočkyn), když se po zhlédnutí trati den před závodem rozhodl, že pojede na biku a silničáři to ještě téhož dne odpoledne zametli.

V ostatních kategoriích se dosažené časy zhoršily, ale na bednu většinou vystupovali známé tváře z minulých ročníků: Karel Macán, Markéta Macánová, David Vitner, Ladislav Fabišovský, Martin Kraus, Tomáš Viktorin atd. (výsledky na www.plamenchodov.cz).

Tentokrát byl start závodu posunut na jedenáctou hodinu (někteří důležití pořadatelé odjížděli na MS do Innsbrucku) a po této zkušenosti budeme uvažovat o trvalé změně zahájení na tuto hodinu.

Ceny pro vítěze jako vždy poskytl Radek Krummer CUBE – Cyklosport RIK, moc děkujeme! Také v hospodě v Dubině bylo vše nachystáno ke spokojenosti všech účastníků, cyklistů i pořadatelů.

Časovkou na Andělskou Horu pořadatelé z TJ Plamen Chodov zakončil letošní cyklistickou sezonu, která začala již 15. dubna Jarními MTB sprinty. Po krátkém odpočinku a shrnutí zkušeností začneme připravovat kalendář závodů na rok 2019.

František Nádvorník

CELKOVÉ VÝSLEDKY