V neděli 15. května se jelo o přeborníky kraje

Za  větrného a studeného počasí se jel Okolo výsypky v pořadí již čtvrtý závod Gira Chodov 2016, který byl zároveň přeborem kraje v silniční cyklistice. Startovalo se ve dvou balících, ale ani minutový náskok nejsilnějších borců nestačil a balíky se po několika kilometrech sjely. Bylo vidět, že se nikomu na rovině proti větru nechtělo tahat a tak se to začalo trhat až ve stoupání na Boučí.

Ženy, juniorky, kadetky, žáci a žákyně jeli jeden okruh (27 km), drama se však odehrávalo pouze ve spurtu mezi žáky Karlem Macánem (Plamen Chodov) a Markem Liškou (Cykloteam Ostrov), kde si Karel vzal velké sousto, 200 metrů dlouhý spurt prohrál a přeborníkem se stal Marek Liška. V žákyních s přehledem vyhrála Markéta Macánová (Plamen Chodov), stejně jako v juniorkách Kateřina Lacinová (Team Bike Březová) a v ženách Renata Grossová (Sweepsport). Kadetka byla jediná a tak to Petra Nohejlová (Pprofisport Cheb) měla jasné.

Ostatní kategorie až na veterány skončily bez překvapení; elite Ladislav Fabišovský (Sweepsport), masters I. Jiří Folvarčík, masters II. Martin Kraus a masters III. vyhrál Václav Truhlář (Sweepsport) před Tomášem Viktorinem (SPK Sokolov). Junior Tomáš Chvostek byl ve své kategorii sám, ale závod nedokončil.  V kadetech byl nejlepší David Vitner (Plamen Chodov).

V sobotu 21. 5. 2016 bude Giro pokračovat Lomnickou časovkou, ze které vzejdou další krajští přeborníci v této disciplině. V neděli 29. 5. 2016 seriál Giro Chodov 2016 skončí kriteriem na uzavřené trati ve Staré Chodovské, kde budou celkovým vítězům předány medaile a finanční odměny.

Franta

Celkové výsledky

Foto

[Best_Wordpress_Gallery id=“38″ gal_title=“160515_Giro Chodov_Okolo výsypky“]